Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Η εορτή του Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Την 3η Σεπτεμβρίου ημέρα της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, η Εκκλησία μας τιμά και τη μνήμη του Οσίου Θεοκτίστου του μεγάλου ασκητού της ερήμου και ταυτόχρονα συνασκητού του Μεγάλου Ευθυμίου.

Τη σημερινή ημέρα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος άγει τα ονομαστήριά του, το οποίο δεν ανακοινώθηκε επισήμως συμμεριζόμενος την οικονομική κρίση των ημερών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επέλεξε την ημέρα αυτή να τελέσει προσευχητική Λειτουργία στο γυναικείο μοναστήρι του Τρικόρφου που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Νεκταρίου.

Η προσέλευση λαϊκών και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά πρωτίστως φίλων Αρχιερέων του Σεβασμιωτάτου προσέδωσαν ιδιαίτερη λαμπρότητα στη σημερινή ημέρα προς τιμήν των δυο μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκτίστου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου. Συμμετείχαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, καθώς και κληρικοί και ιεροδιάκονοι της Μητροπόλεώς μας, αλλά και ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το μοναστηριακό κέρασμα. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε την Γερόντισσα Μόνικα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής μαζί με την γυναικεία αδελφότητα, για την αβραμιαία φιλοξενία τους, την αγάπη τους, την υποδοχή και την ψυχική ανάπαυση που πάντοτε συναντά ανυπόκριτα επισκεπτόμενος την αδελφότητα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.