Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ’ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ) ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

  20220327 083014

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου Ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Αντί κηρύγματος και με εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης ανέγνωσε ιεροπρεπώς την Εγκύκλιο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Ποιμενάρχης μας πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στις Ιερατικές κλήσεις επισημαίνοντας ότι για να γίνει κάποιος Ιερεύς πρέπει να έχει την κλήση, πρόσκληση από τον Θεό για να υπουργήσει το Μυστήριο της Ιερωσύνης αλλά και κλίση, δηλαδή, την ροπή, την τάση για να γίνει Κληρικός. Δεν χειροτονούμε αγγέλους αλλά ανθρώπους. Αναμάρτητοι δεν είμαστε αλλά με επίγνωση της αμαρτωλότητάς μας προσπαθούμε να διακονούμε τον Λαό του Θεού και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, δίνοντας μαρτυρία Ιησού Χριστού και το καλό παράδειγμα. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο Τίμιος Σταυρός να μας εμπνέει, να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί στην ζωή μας με ειρήνη, αγάπη και ελπίδα προς την Ανάσταση!

 

20220327 103334

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Βοηθός Επίσκοπος άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε και ομίλησε δι᾿ ολίγων στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και στους εκεί προσκυνητές, αφού ανεγνώσθη η Εγκύκλιος της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

20220327 183253

Το απόγευμα της αυτής ημέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στην Ι. Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού, αντί του Κατανυκτικού Εσπερινού, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, ενώ ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Κορίνθου, ομίλησε με θέμα: «Η Ζωοποιός Δύναμη και έλξη του Τιμίου Σταυρού». Ο π. Δημήτριος, αρχικά αναφέρθηκε στον σταυρό ως ικρίωμα αισχύνης και μέσο μαρτυρικού θανάτου, που η θέα του προκαλούσε πόνο, δάκρυα, πένθος και εξευτελισμό. Με την Σταύρωση του Κυρίου όμως αυτά ανατράπηκαν, αφού ο παλαιός σταυρός νεκρώνεται και ο «Νέος» Σταυρός γίνεται Ζωοποιός, αποκτά θαυμαστή δύναμη, συντρίβονται οι δυνάμεις του σκότους και του διαβόλου. Ο Σταυρός του Χριστού ελκύει τους πιστούς και οι πιστοί λαμβάνουν από Αυτόν δύναμη, σοφία, αγιασμό, φως και ζωή. Ελκύει σαν μαγνήτης τις ψυχές των ανθρώπων και τις οδηγεί στην αιώνια ζωή. Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού ελκύει και όλους όσοι επιθυμούν την «σταυρική» πορεία της Ιερωσύνης. Η χάρις του Τιμίου Σταυρού είναι αυτή που ευλογεί, αγιάζει, σκεπάζει πάντοτε όλους τους πιστούς, τους ελκύει από τα βιωτικά στα ουράνια και από τα φθαρτά στα αιώνια.

 

20220327 190420

Πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον ομιλητή ενώ ανακοίνωσε ότι την προσεχή Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, στον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό θα ομιλήσει ο Αιδεσ. π. Ιωάννης Χαμάλης, Εφημέριος του Ι. Ναού Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου Κορίνθου με θέμα: «Η Μετάνοια κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.