Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ.

Την Κυριακή Γ' Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), 27 Μαρτίου 2022,  τελέσθηκε στον Νέο Ιερό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών, πανηγυρική Θεία Λειτουργία εν πληθούση Εκκλησία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόκου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη δύναμη του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, στην ανάγκη νέκρωσης του παλαιού ανθρώπου και στην αξία και σημασία της ομολογίας, για τη σωτηρία μας.

Ο Θεοφιλέστατος ετόνισε ότι κατά το μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Εκκλησία  υψώνει στο μέσο του Ιερού  Ναού τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό  για να τον προσκυνήσουμε όλοι οι πιστοί και να πάρουμε δύναμη στον πνευματικό μας αγώνα. Ο Σταυρός του Κυρίου προβάλλεται ως σημείο νίκης και χαράς, δεν είναι απλά ένα ακόμα σύμβολο, αλλά είναι τρόπος ζωής και βίωμα κάθε συνειδητού ορθοδόξου πιστού. Με τη συμμετοχή μας στο Σταυρό του Χριστού, μπορούμε να σωθούμε, να αναζωογονηθούμε και να νικήσουμε και εμείς τον θάνατο, όπως ακριβώς τον νίκησε Εκείνος. 

Η συμμετοχή μας  στο Σταυρό του Κυρίου προϋποθέτει τρία πράγματα :   Να απαρνηθούμε  τον κακό εαυτό μας, να σηκώσουμε με καρτερία το σταυρό μας και να ακολουθήσουμε τον Κύριο. Αυτές τις ενέργειες μας προτρέπει να πραγματοποιήσουμε ο ίδιος ο Κύριος στη σημερινή ευαγγελική περικοπή :  «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον Σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για  καλή συνέχεια στον πνευματικό αγώνα κατά το στάδιον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ευχήθηκε να αξιωθούμε της χαράς της Αναστάσεως.