Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στον Βελεστίνο.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου λειτούργησε σήμερα, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα που απασχολούν την κοινή γνώμη στην πατρίδα μας, τις τελευταίες ημέρες και αναρωτήθηκε τί μπορεί να είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους σε τέτοιες ακατανόητες αποφάσεις. Για ν’ απαντήσει στο ερώτημα, μίλησε για το παράδειγμα του απελπισμένου πατέρα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί του, που βρίσκεται υπό την επήρεια των δαιμονικών δυνάμεων: «πολλές ο φορές ο άνθρωπος αγγίζει τα όρια της απελπισίας, έχοντας δύο επιλογές: ή να μείνει στην απελπισία και να οδηγηθεί σε αποτρόπαιες πράξεις ή ν’ αφήσει την φλόγα της πίστεως ν’ ανάψει μέσα του, αυτήν που όλοι μας διαθέτουμε, γιατί είμαστε πλασμένοι για την αιωνιότητα… Οι Χριστιανοί καλούμαστε να μην απελπιστούμε ποτέ. Ο διάβολος απελπίζει τους ανθρώπους και δουλεύει πολύ καλά στην εποχή μας. Ο Χριστός, όμως, είναι πάντοτε εδώ για εμάς και η Εκκλησία μάς θυμίζει τούτην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, πώς μέσα από την νηστεία, την μετάνοια, την προσευχή, μπορούμε να ξαναβρούμε τον δρόμο της αληθινής ελπίδας, εμπιστευόμενοι τον Χριστό στη ζωή μας. Το λίγο περιμένει από εμάς, για να κάνει εκείνος το πολύ, για να επιτελέσει θαύματα στη ζωή μας. Το θαύμα δίδει δύναμη την πιο δύσκολη στιγμή, για ν’ αντέξει κανείς την πιο δύσκολη κατάσταση και να μην απελπιστεί. Η ελπίδα μας είναι ο Χριστός. Όσο Τον έχουμε στην καρδιά μας, μας δίδει την δύναμη της μεγάλης πίστης, για να μη χάσουμε το κουράγιο μας, να μην απελπιστούμε, αλλά να εμπιστευτούμε σ’ Αυτόν ολόκληρη τη ζωή μας… Ας εντείνουμε την προσευχή μας τούτη την περίοδο, για να ειρηνεύσει ο κόσμος, για να ειρηνεύσουν οι ψυχές των ανθρώπων».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ναού π. Θεοφάνη Μανούρα. Επαίνεσε την φιλοτιμία του, την αγάπη της προσφοράς, την θέρμη της καρδιάς του και το εκκλησιαστικό του φρόνημα. «Ο π. Θεοφάνης εμπνεύστηκε την ανέγερση αυτού του Ναού και γνωρίζω τους κόπους που καταβάλλει, για να τον δει να ολοκληρώνεται». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κοινή επέτειο, που θα έχει πλέον με τον π. Θεοφάνη, καθώς κι εκείνος, στις 3/4/1983 έλαβε την Ιερωσύνη από τον Μακαριστό Γέροντά του, Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και ευχήθηκε στον νέο Πρωτοπρεσβύτερο να συνεχίσει το έργο του με την ίδια φιλοτιμία και ταπείνωση.


Εκ του Γραφείου Τύπου.