Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Θεμέλιος λίθος στον Προφήτη Ηλία.«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ. ΤΟ ΞΑΝΑΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΜΕ».

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27η Μαρτίου 2022 το απόγευμα, τελέστηκε ο Αγιασμός και κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στο λόφο του Αρκαλοχωρίου, ο οποίος κατέρρευσε στο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Στην τελετή, μετά του Σεβ. Ποιμενάρχου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου, παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι Βουλευτές κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, οι Δήμαρχοι Μίνωα Πεδιάδας κ. Μανόλης Φραγκάκης και Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, ο πολιτικός μηχανικός και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος ανέλαβε και την ανοικοδόμηση του ναΐσκου, οι αστυνομικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων, κληρικοί της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου από το Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή.

Μετά τη θεμελίωση τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Ιάκωβου Τζαγκαράκη, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα στον Ναό την ώρα του σεισμού, παρόντων των μελών της οικογένειάς του.

Έπειτα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκαρδίως τους παρισταμένους και όλους όσοι συνέβαλαν στην έναρξη της ανοικοδόμησης του ναού, ιδιαιτέρως δε την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Βασιλική Συθιακάκη, μετά των κ.κ. Ελένης Κανάκη και Καλλιόπης Γκαλανάκη, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες αποπεράτωσης θα ξεκινήσουν άμεσα.

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου χαρακτήρισε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία «σημείο αναφοράς της πνευματικής μας παρακαταθήκης και της πολιτιστικής μας παράδοσης. Πολύ περισσότερο, όταν με τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλλι, που θα καταφθάνουν άνθρωποι λαών, θρησκειών και πολιτισμών και ατενίζοντας το εκκλησάκι στο λόφο του Αρκαλοχωρίου, θα αναγνωρίζουν την πολιτιστική και πνευματική παράδοση της Κρήτης, της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.» Ο Σεβ. κ. Ανδρέας ολοκλήρωσε: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ. ΤΟ ΞΑΝΑΚΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΜΕ.»

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ