Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα.

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στην Πάτρα ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός εορτασμού, της μνήμης του Πολιούχου και Προστάτου αυτής, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Στην Ακολουθία στον περίλαμπρο και παμμεγέθη φερώνυμο Ναό της πόλης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σερρών, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη των Πατρών για την πρόσκληση του, αναφέρθηκε στον Απόστολο Ανδρέα και μίλησε για την αποστολική του δράση. Έδωσε έμφαση στην δράση των Αποστόλων γενικότερα και στις δοκιμασίες τους για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο. Τόνισε την σημασία της πίστης, η οποία ξεπερνά τα εμπόδια και τις δοκιμασίες όπως η παρούσα πανδημία και προέτρεψε τους πιστούς να μην χάνουν τον στόχο τους και να ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστόλου Ανδρέα προς τον Χριστό.

Χιλιάδες πιστών συνέρρεαν από νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχουν στον Εσπερινό και να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Κάρα του Αγίου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού για τον Πολιούχο των Πατρών θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας.
















































Πηγή: https://arxon.gr