Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 1821.


ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙ­Α

Η ΙΕΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ

Δ/νσις : Ἰ­ω­άν­νου Γεν­να­δί­ου 14 – 115 21, Ἀ­θῆ­ναι

Τηλ. 210-72.72.268, Fax 210-72.72.210, e-mail: politistikitautotita@yahoo.gr

Ειδικη Συ­νο­δι­κη Ε­πι­τρο­πη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ

                                                                                 Αθήνα, 3η Δεκεμβρίου 2021

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

            Συνεχίζονται οι Συνοδικές και Περιφερειακές Eκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Κατ’ αυτές τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.

            Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η Συνοδική Επιτροπή  της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνουν στη Λαμία το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

07:00 Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας (τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

11:00 Έναρξη εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών με θέμα: «Πως θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821», στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία (τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

15:30  Επίσκεψη των Συνέδρων στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στη Λαμία και αφήγηση του μαρτυρίου του.

 

            Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με την Ενορία Αγίας Βαρβάρας Λαμίας με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί  στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως  στη Λαμία.

            Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με την Ενορία Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας με θέμα: «Το 1821 στη Δημοτική Παράδοση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.

            Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος.