Η μνήμη των αγίων θεοστέπτων και Ισαποστόλων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης τιμήθηκε στις πανηγυρίζουσες ενορίες Ασβεστάδων, Ρηγίου, Βάλτου, Πενταλόφου, Μάνδρας, Ρούσσης, Ν. Βύσσης, Δόξης και Γαλήνης με την δέουσα ιεροπρέπεια.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Βύσσης και το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ιερούργησε στον φερώνυμο Ενοριακό Ναό Ασβεστάδων, παρουσία του Βουλευτού Έβρου Σταύρου Κελέτση, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, του εκπροσώπου της 50ης Ταξιαρχίας Αντισυνταγματάρχου Γεωργίου Μπάρμπα, του Αντιδημάρχου Παρασκευά Μπιλιακάκη και ικανού εκκλησίασματος.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του, μεταξύ άλλων, τόνισε· «Είναι εξόχως χαρακτηριστικό ότι οι άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη απεικονίζονται στις αγιογραφίες κρατώντας τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου. Και τούτο βεβαίως όχι τυχαία αλλά διότι από τον Σταυρό αντλούσαν δύναμη, έμπνευση και όραμα. Άλλωστε ο μεν άγιος είδε τον Σταυρό στον ουρανό καθώς πολιορκούσε τη Ρώμη, η δε αγία αξιώθηκε να Τον εύρη στα Ιεροσόλυμα και να χαρίσει στους πιστούς τη δυνατότητα να Τον ασπάζονται και να Τον τιμούν» .
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις εξελίξεις που δρομολόγησε ο Μέγας Κωνσταντίνος με μία σειρά ευεργετικών διαταγμάτων, όπως αυτό των Μεδιολάνων του 313, περί ανεξιθρησκείας, η παύση των διωγμών των χριστιανών, η ελευθερία ασκήσεως της χριστιανικής λατρείας, η σύγκληση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ.Χ. στη Νίκαια, η μεταφορά της πρωτευούσης στη Νέα Ρώμη, που εγκαινίασε στις 11 Μαίου του 330, η καθιέρωση της Κυριακής αργίας, η απαγόρευση της έκθεσης και της πώλησης των νηπίων και άλλων πολλών που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του ελληνικού και χριστιανικού πολιτισμού. Και κατέληξε λέγων «ο Μέγας Κωνσταντίνος έγινε ο μεγάλος αναμορφωτής της ιστορίας του κόσμου προχωρώντας στη συμφιλίωση του ελληνισμού και του χριστιανισμού, θέτων τα θεμέλια του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, που έμελλε παγκόσμια μέχρι σήμερα να επικρατήσει».