Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Β΄ Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, η Β΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης τόνισε στους κληρικούς, το πόσο σημαντικό είναι να προφυλάξουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα από την πανδημία, επισημαίνοντας την ανάγκη της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Εκ παραλλήλου υπογράμμισε την σπουδαιότητα της καθ΄ημέραν τελέσεως των Ιερών ακολουθιών και δη της Θείας Λειτουργίας.

Η Εκκλησία τόνισε ότι πορεύεται μέσα στον χώρο και χρόνο του παρόντος, με αναφορά στην μέλλουσα Βασιλεία του Θεού, που είναι συνεχώς παρούσα.

Εν συνεχεία, με αφορμή την επικείμενη μεγάλη εορτή του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος τιμάται σε πέντε ενορίες της Μητροπόλεώς μας, ομίλησε περί του προσώπου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος, ανακοινώνοντας παράλληλα το πρόγραμμα των εορτίων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν επ΄ ευκαιρία του διπλού εορτασμού της περιοχής μας στις 27 Οκτωβρίου, της εορτής του συμπολιούχου Αγίου Νέστωρος και των Ελευθερίων της Πόλεως.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ευρεία συζήτηση πάνω από τα θέματα που θίχτηκαν, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργικής, πνευματικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και τη δημιουργία κεντρικής αποθήκης τροφίμων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα και με την οικονομική κρίση που υπάρχει στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο, στην κοινωνία και στην περιοχή μας, η Εκκλησία καλείται να έχει πρωταρχικό ρόλο στις φιλανθρωπικές δράσεις, ώστε κανείς εκ των συνανθρώπων μας να μην χρειαστεί να μείνει χωρίς τα αναγκαία για τη βιωσιμότητά του.