Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Κοσμά στο Μετόχι Ι.ερά Μονή Μαρίτσης στο Ζαβλάνι .

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθη η μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νικοδήμου εις Ζαβλάνι Πατρών Μετόχιον της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Μαρίτσης.

Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του πρωτ. π. Κων/νου Ευαγγελάτου, Αρχ. επιτρόπου Ν. Ερινεού και Συμπολιτείας.
Εις την Θείαν Λειτουργίαν ιερούργησε και εκήρυξε τον Θείον Λόγον ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, εφημέριος του Ιερού Μετοχίου, με συλλειτουργόν τον πρωτ. π. Ανδρέα Γιαννακόπουλο.
Το εσπέρας της εορτής ετελέσθη Μ.Αρχιερατικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και Ιεράς Παράκλησης χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου.
Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις το τεράστιον πνευματικόν έργον του Εθναποστόλου Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να μελετήσουν τις διδαχές και τις προφητείες του.
Έλαβαν μέρος οι ιερείς: Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, π. Κων/νος Καραμπέρης, και οι διάκονοι π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος και π. Αλέξανδρος Παναγόπουλος.
Εις την εορτήν συμμετείχε ο Σύλλογος των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων.