Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ.

Με κατάνυξη και ευλάβεια προς τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, τελέσθηκε το εσπέρας της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020, στα πλαίσια των φετινών  εορταστικών εκδηλώσεων, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην Αμάρυνθο, η προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία του Πολιούχου της.

 Στην Ιερά Αγρυπνία, με την συμμετοχή των πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων,  πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της ιεράς εικόνος του Τιμίου Προδρόμου στο προσκυνητάρι, όπου θα παραμείνει έως την ημέρα της αποδόσεως της εορτής της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του, Κυριακή 30 Αυγούστου 2020.

Στην Αγρυπνία προεξήρχε ο Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας-Εφημέριος του Ι. Ν. Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας, με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβ. Αντωνίου Μπαφαλούκου-Εφημερίου Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Μάνδρας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος και του Οικον. Κυριακού Κοκκάλα-οικείου Εφημερίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου και κάλεσε τους πιστούς να γίνουν άξιοι μιμητές του και  τελειώνοντας ευχήθηκε εόρτια στους πιστούς.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Κυριακός ευχαρίστησε τον π. Θεαγένη και τον π. Αντώνιο για την συμμετοχή τους στην Ι. Αγρυπνία.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Ευαγγελία Κοκκάλα.