Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Εορτή Αγ. Ιερομάρτυρος Ευτυχούς.

 
Κατά την εορτή του Αγ. Ιερομάρτυρος Ευτυχούς, (24 Αυγ.) ο Επίσκοπος μας χοροστάτησε του Εσπερινού εις τον εορτάζοντα Ι. Ναό της Ενορίας Λουσακιών, την δε κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις το ιερό προσκύνημα του Αγ. Ευτυχούς, στα Τσισκιανά Σελίνου. Εις τον Εσπερινό ο Επίσκοπος μας ευχαρίστησε την δωρήτρια οικογένεια του κ. Ιωάννη Κουρτάκη για τον περικαλλή Ι. Ναό του Αγίου Ευτυχούς που εξ΄ ολοκλήρου ανήγειρε και προσέφερε εις την Ενορία Λουσακιών.

Εις το προσκύνημα του Αγίου Ευτυχούς στα Τσισκιανά Σελίνου, Ναός κατάγραφος που μαρτυρείται από τον 15ο αιώνα, προσκύνημα πανΣελινιώτικο, με το τάμα μεγάλος αριθμός παιδιών να βαπτίζονται εκεί και να λαμβάνουν το όνομα του Αγίου, ο Επίσκοπος μας σημείωσε: «Αυτός ο ιερός και άγιος τόπος μαρτυρεί τις ρίζες μας, την κληρονομιά μας, αλλά υπομιμνήσκει και την μεγάλη ευθύνη μας όπως κληροδοτήσουμε την ιερή αυτή παρακαταθήκη, τα ιερά και τα όσια, στις επερχόμενες γενεές.
Ο άγιος Ιερομάρτυς Ευτυχής, μαθητής του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αιώνες τώρα ευλογεί τον τόπο και τους ανθρώπους του, επιστηρίζει, παρηγορεί, ανακουφίζει και παραμυθεί τους αλαλήτους στεναγμούς των καρδιών μας, γινόμενος φίλος και συνοδοιπόρος στις αγωνίες, τις θλίψεις, τους πόνους μα και τις χαρές και προσδοκίες της ζωής. Ας μείνουμε, αδελφοί, σταθεροί στην πίστη και τις αμετάθετες αλήθειες της αγίας μας Εκκλησίας, ο μόνος ασφαλής δρόμος και τρόπος ζωής», κατέληξε ο Επίσκοπος μας ευχόμενος τα δέοντα στους πολυπληθείς προσκυνητές ως και στους εορτάζοντες και εορτάζουσες της ημέρας.