Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μέσα σε ένα ψηφιακό δίσκο που φτιάχτηκε την περίοδο της έξαρσης του Κορωνοιού στη Νέα Κίο Αργολίδας.


 
Σε μια εποχή όπου εξαντλείται στα εύθρυπτα φαινόμενα ενός άκρατου καταναλωτισμού, είναι παρήγορο να διαπιστώνουμε να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για την πατρώα Βυζαντινή μουσική μας παράδοση.
Δευτερότοκος υιός ιερατικής οικογένειας, ανέλαβε την πρωτοβουλία, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη – για την παγκόσμια κοινή γνώμη – περίοδο, λόγω της εξάρσεως της πανδημίας του κορωνοϊού ( Covid 19 ), να επιτελούνται ζωντανά οι ιερές Ακολουθίες της Αγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο στούντιό του, στη Νέα Κίο Αργολίδας, μαζί με τον κατά σάρκα πατέρα του, πατέρα Δημοσθένη.
Στόχος της παρούσας κοπιώδους εργασίας είναι η δαψιλής υμνογραφική μας παράδοση, μέσα από τους ανόθευτους αρχαιοελληνικούς μουσικούς τρόπους, της ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου, όπως ηχογραφήθηκε στο στούντιό του, τον Απρίλιο του 2020!
Ο ζωντανός ακροατής θα μπορέσει να διακρίνει το χαροποιόν πένθος, τη σταυροαναστάσιμη χαρά, αλλά παράλληλα και την ασκητική χαρμολύπη που ενυπάρχει μέσα σε αυτήν την ωραιοτάτη ακολουθία της Εκκλησίας μας!
Ευχαριστώντας θερμά, κατά πρώτον τον αγαπημένο μου πατέρα, π. Δημοσθένη, όπου μαζί του τελώντας τις ιερές Ακολουθίες, με ενεθάρρυνε στο παρόν κοπιώδες έργο, τόσο της ηχοληψίας, όσο και της επεξεργασίας ήχου! Βεβαίως τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου, αλλά και το αγαπημένο μου ποίμνιο, όπου με στήριξε ηθικά, κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων μέσω διαδικτύου.
Xριστός Ανέστη!
Π. Ηλίας Γάτσιος.
Υ.Γ. Το παρόν κυκλοφόρησε επίσημα την Μεγάλη Πέμπτη 16-4-2020, στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας.