Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 3 Μαΐου 2020, πλαισιούμενος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Αναστασιάδη , τον π. Κωνσταντίνο Χατζηαγγελίδη, τον διάκονο π. Χρήστο Κανούλα και τον αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τις μυροφόρες Γυναίκες. Στη συνέχεια, συνέδεσε τη διακονία των γυναικών της εποχής μας, στο ιερό έργο της Εκκλησίας, με τη ζωή, τη δράση και την αφοσίωση των Μυροφόρων στο Πρόσωπο του Κυρίου. Σύγχρονες Μυροφόρες διακονούν τώρα στο έργο της Εκκλησίας: στους Ναούς, στα συσσίτια, στους Ξενώνες, στην κατήχηση. Γυναίκες που ανιδιοτελώς, θυσιαστικά τάσσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Αντλούν δύναμη από την Ανάσταση του Κυρίου.
«Μού έλειψαν τα αγαπητά πρόσωπά σας, μού έλειψε η συνάντησή μας στη Λατρεία του Θεού, είπε στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, έκδηλα συγκινημένος και σε τόνο πατρικό. Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί να ακολουθήσουμε τις Μυροφόρες στη συνάντηση με το Χριστό. Εμείς νιώθουμε χαρά, έχουμε Πανηγύρι, ζούμε με  τη βεβαιότητα ότι.. ανέστη ο Κύριος όντως!!»
Εκ του Γραφείου Τύπου.


για όλες τις φωτογραφίες Εδώ