Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κερκύρας.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων.
Η θεία λειτουργία διεξήχθη στον χωρίς πιστούς ναό και μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Προσφωνώντας ο κ. Νεκτάριος όσους παρακολούθησαν από το διαδίκτυο τόνισε ότι οι άγιοι απόστολοι Ιάσων και Σωσίπατρος κήρυξαν το μήνυμα της Αναστάσεως σε ένα κλίμα φθαρτότητας, απουσίας ελπίδας για την αιωνιότητα, σε ένα κλίμα διωγμού και μαρτυρίου και οδηγήθηκαν στο μαρτύριο, για να επισφραγίσουν την μαρτυρία της πίστεως.
Κοστίζει η πίστη, κοστίζει η αγάπη στον Θεό, όχι μόνο τότε αλλά και σήμερα, μπροστά στα σύγχρονα ρεύματα της αθεΐας, της απιστίας, της επάρσεως μπροστά στα επιτεύγματα της επιστήμης, που περιθωριοποιούν τον Θεό.
Διαπιστώσαμε όμως ότι ο άνθρωπος είναι αδύναμος μπροστά στον πειρασμό της ασθενείας.
Ο Θεός ζητά από όλους, πρωτίστως τους επισκόπους και τους κληρικούς, αλλά και τον λαό να μην απορρίπτουμε την χάρη Του, να ελπίζουμε και να αποδεχόμαστε την δύναμή Του.
Σεβόμαστε την επιστήμη, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε την προτεραιότητα της χάριτος του Θεού.
Μπροστά στους τάφους και τα λείψανα των αγίων καλούμαστε σε μετάνοια, καλούμαστε σε εμπιστοσύνη στην βασιλεία του Θεού, στο να αφήσουμε το φως της αναστάσεως να καταυγάσει στις καρδιές μας.
Με αιμάσσουσα καρδία τελέσαμε τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, θεωρώντας όμως τους πιστούς ωσεί παρόντες.
Όσοι πιστεύουν ότι η παγκοσμιοποίηση θα νικήσει την πίστη του Χριστού και της Εκκλησίας πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι άγιοι απόστολοι ζούνε στις καρδιές μας. Οι διώκτες της πίστεως έσβησαν.
Κι όταν ξαναλειτουργήσουν οι εκκλησίες θα είναι ένα μήνυμα γιορτής ότι ο Χριστός υπάρχει στις καρδιές μας, είναι το φως στην ζωή μας και ότι η δύναμη της πίστης στην Ανάσταση θα νικήσει!