Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΧΑΛΚΙΔΕΙΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΥ.

Στα πλαίσια των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΚΖ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ”, εν όψει της Πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος σε συνεργασία με τις εκδόσεις “Αρχονταρίκι” πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ” στο δημοτικό θέατρο “Παπαδημητρίου”.

 Στο κατάμεστο θέατρο έδωσαν το “παρών” ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πολλοί εκ των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο υπεύθυνος των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”  κ. Νικόλαος Σαμπαζιώτης, ο ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κύριος Άγγελος Πνευματικός και πλήθος μεγάλο διακεκριμένων συμπολιτών και πιστών μελών της τοπικής μας Εκκλησίας που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή Της.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου.

Την παρουσίαση ανέλαβαν κατά σειρά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με καίριες αναφορές στο περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και στην στενή αδελφική του σχέση με τον μακαριστό κυρό Παύλο, ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος ανέλυσε σημεία του βιβλίου και τόνισε την πνευματική παρακαταθήκη του μακαριστού Μητροπολίτου στους κατοπινούς Κληρικούς, και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ηλίας Λιαμής-Θεολόγος, Μουσικός έκλεισε με συγκινητική αναφορά στην φωτισμένη προσωπικότητα του φωτισμένου και προς όλους προσφέροντος έως θανάτου, μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου.

Μεταξύ των εισηγήσεων η θεολόγος κ. Αριστέα Κάβουρα διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ την συζήτηση διηύθυνε η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χαρμαντά.

Παράλληλα, διατέθηκαν αντίτυπα του βιβλίου από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία οι προσελθόντες εξάντλησαν.