Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

Δελτίο τύπου
Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Η συνάντηση με το Χριστό γεννά το θαύμα”, είπε ο Σεβασμιώτατος, όταν ανέλυε την Ευαγγελική Περικοπή, στην οποία περιέχονταν η σκηνή της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού από το Χριστό. Ο Κύριος χρησιμοποιεί πηλό, λάσπη και ενώ η λάσπη προκαλεί βλάβη, φθορά στα χέρια του Πλαστουργού, λειτουργεί ιαματικά, χαρίζει φως.
Συγκινεί και η μορφή του τυφλού, ο οποίος μέσα την υπακοή της πίστης του,   πορεύεται προς την κολυμβήθρα Του Σιλωάμ και «ανταμώνει» το θαύμα.
Μετά  το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστες δύο οικοτρόφους του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου  της Μητροπόλεως, τον Νικόλαο και τον Μαριάν, παιδιά από πολύτεκνη  ιερατική οικογένεια της Ρουμανίας.
Εκ του Γραφείου Τύπου.