Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 το απόγευμα τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού.
Με ευλάβεια κλήρος και λαός έσκυψαν κατανυκτικά το κεφάλι σε ένα από τα ιερότερα σεβάσματα και κειμήλια.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων το ιερό κειμήλιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή, στην οποία προπορευόταν η χορεία των ιεροψαλτών και ακολουθούσαν οι ιερείς και οι διάκονοι, το ιερό κειμήλιο με το Τίμιο Ξύλο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια της πομπής πλήθος πιστών έραιναν με ροδοπέταλα.
Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας.
Εν συνεχεία ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης Χοροστάτησε κατά την διάρκεια του Εσπερινού συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επέδωσε τιμητική πλακέτα στα παιδιά του κτήτορος του Ιερού Ναού μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Παπαγεωργίου.