Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ.


  Την Κυριακή (του Τυφλού) 13-5-2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στα Αγγίδια Νάξου όπου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους προεξήρχε της Θεία Λειτουργίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη του 40νθημέρου Μνημοσύνου των αειμνήστων Αντωνίου Σάββα και Ιωάννου Στρατούρη.

       Με το απογευματινό δρομολόγιο έπλευσε για την Πάρο, όπου παρέστη στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Π.Α.Λ Παροικίας, από το Νεανικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας, με την ευκαιρία της λήξεως του Κατηχητικού έτους 2017-2018. Την εκδήλωση με θέμα ‘’ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ’’ άνοιξε με επίκαιρους Αναστάσιμους ύμνους ο Βυζαντινός χορός ‘’ΤΡΙΦΘΟΓΓΟΣ ΛΥΡΑ’’, που απαρτίζεται από μαθητές και αποφοίτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Εκατονταπυλιανής Πάρου. Στη συνέχεια έγινε σχετική προβολή για την Μικρασιατική καταστροφή κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη 55μελή Χορωδία-Ορχήστρα του Νεανικού Κέντρου με τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία και την Σμύρνη με την συμμετοχή του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού ‘’ΤΕΧΝΗΝΤΑΡΙ’’. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος συνεχάρη τον π. Εμμανουήλ Φωκιανό ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της εκδηλώσεως, τα παιδιά και τους γονείς τους οι οποίοι συμμετείχαν καθώς και όλους τους συντελεστές. Κατόπιν έλαβε χώρα η βράβευση του διεθνούς καλαθοσφαιριστού κ. Δημητρίου Διαμαντίδη στον οποίο ο Σεβασμιώτατος απένειμε  τον Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως αφού πρώτα εξήρε το ήθος και την βαθιά χριστιανική του πίστη. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την ως άνω αίθουσα.
Με το βραδινό δρομολόγιο επέστρεψε στην Νάξο.