Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου στην Ι.Μ. Κερκύρας.

Episcopal Vesper for the celebration of Saint Jason and Sosipater’s memory in the Holy Metropolis of Corfu.
Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απρίλιου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, όπου βρίσκονται τα ιερά λείψανα και οι τάφοι των Αγίων, Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο των εορταζόντων Αγίων Ιάσωνος, Σωσιπάτρου, Κερκύρας και των Αγίων επτά μαρτύρων. Οι Απόστολοι Ιάσονας και Σωσίπατρος “φύτεψαν” τον σπόρο της Πίστεως στην Αγιοτόκο Κέρκυρα. Αυτό δυσαρέστησε τις Ρωμαϊκές αρχές, με αποτέλεσμα οι δύο Απόστολοι να φυλακιστούν.
Η αλήθεια όμως, το Φως και η αγάπη του Θεού, οδήγησαν στην μετάνοια επτά φυλακισμένους εγκληματίες, οι οποίοι πίστεψαν και ομολόγησαν τον Χριστό, θυσιάζοντας την ζωή τους για Εκείνον.
Επίσης η κόρη του Επάρχου της περιοχής, η Κερκύρα ομολόγησε με παρρησία τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Θεό της, λαμβάνοντας και εκείνη τον στέφανο του μαρτυρίου. Ο σπόρος της αμωμήτου Πίστεώς μας είναι ποτισμένος με το αίμα των μαρτύρων. Αυτός που αγαπά γνήσια, ζει ταυτοχρόνως εν αληθεία, φωτισμένος από το Φως του Χριστού. Σε άλλη περίπτωση η αγάπη μετατρέπεται απλώς σε ένα συναίσθημα συμπαθείας για κάποιον.
Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να δέεται στον Κύριο, ώστε το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να αποκτήσει την αγάπη του Θεού, σε συνάρτηση με την αλήθεια και το Φως του Χριστού, έχοντας ως πρότυπα του, τους εορτάζοντες Αγίους.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου και της εικόνος της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του κ. Νεκταρίου και με την  συμμετοχή πλήθους κόσμου.