Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Η εορτή του Αγίου Μάρκου στην Ι.Μ. Κερκύρας.

Saint Mark’s’ celebration in the Holy Metropolis of Corfu
Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Μάρκου στο ομώνυμο χωριό.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στον βίο του Ευαγγελιστού Μάρκου, ο οποίος υπήρξε Μαθητής του Χριστού. Ήταν ο άνθρωπος εκείνος, ο κεράμιον ύδατος βαστάζων, που προετοίμασε το Υπερώον όπου έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος, αλλά και ακολούθησε τον Κύριο πριν την σύλληψή Του στην Γεθσημανή. Ο Άγιος Μάρκος βίωσε από κοντά τόσο το Πάθος, όσο και την εκ νεκρών Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Κατόπιν ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο στην πρώτη του περιοδεία και στη συνέχεια μετέβη μαζί με τον Απόστολο Βαρνάβα στην Κύπρο. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος κήρυξε τον Χριστό στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και ίδρυσε Εκκλησία. Ο φθόνος όμως των ειδωλολατρών οδήγησε τον Άγιο Μάρκο στον θάνατο, αφού κατά την ώρα που κήρυττε τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό, λιντσαρίστηκε από τον φανατισμένο όχλο, παραδίδοντας την ψυχή του στον Διδάσκαλό του. Το εβραϊκό του όνομα ήταν Ιωάννης και το ρωμαϊκό Μάρκος. Ο Άγιος Μάρκος συνέγραψε το αρχαιότερο, κατά χρονική ακολουθία, Ευαγγέλιο. Τα λείψανα του Ευαγγελιστού Μάρκου εκλάπησαν τον 9ο αιώνα από τους Ενετούς, ενώ βρίσκονταν στην Ανατολή και μεταφέρθηκαν στην Βενετία, όπου και βρίσκονται έως σήμερα, τεθησαυρισμένα, στην ομώνυμη βασιλική.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι η Κέρκυρα, υπό την ενετική διοίκηση δέχθηκε, όπως ήταν φυσικό πολλές επιρροές, από την Γαληνοτάτη. Ολόκληρο το νησί βρίθει από τον φτερωτό λέοντα, το σήμα κατατεθέν των Βενετών, το σύμβολο του Ευαγγελιστού Μάρκου. Αλλά και ναοί χτίστηκαν αφιερωμένοι σε εκείνον.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι τιμούμε σήμερα τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μάρκο, γνωρίζοντας πόσο κακοπάθησε για την αγάπη του Χριστού. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί υπεραμύνονται της αληθείας του Θεού, σε μια εποχή όπου ο κόσμος έχει πέσει θύμα απάτης από το ψεύδος. Ο κόσμος ωραιοποιείται στα μάτια του σύγχρονου ανθρώπου, μέσω του ψεύδους και της καλοπέρασης. Η Εκκλησία όμως έρχεται και ομολογεί ότι μια είναι η αλήθεια, η οδός και η ζωή, ο Ιησούς Χριστός.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος αφού συνεχάρη τους δασκάλους, αλλά και τους μαθητές του σχολείου της περιοχής που τίμησαν τον Άγιο Μάρκο, ζήτησε από τους πιστούς να οπλιστούν με δύναμη και να ομολογήσουν, όπως οι Απόστολοι, την αλήθεια του Θεού, και την παρουσία του Αναστάντος Ιησού Χριστού στον σύγχρονο κόσμο.