Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.


20 καί 21 Νοεμβρίου 2017

Με την πάνδημη συμμετοχή των θεοτοκόφιλων Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης. Οι άρχοντες, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής και ευγενής λαός του τόπου μας προσήλθαν με ευλάβεια να αποδώσουν την δέουσα τιμή στην «Κερά του Ρεθέμνους», την Μητέρα του Θεού και Μητέρα όλων των παιδιών του Θεού, για τη μεγάλη Εορτή «της εν τω Ναώ Εισόδου» Της.

Στο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό των Εισοδίων, το εσπέρας της Δευτέρας 20ής Νοεμβρίου 2016, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν Ηγούμενοι Ιερών Μονών και Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας. Με την προτροπή του Επισκόπου μας, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσ. Πρωτ. Ιωάννης Κλειδής, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κυρίας των Αγγέλων της πόλεως Ρεθύμνης. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην επιλύχνια αυτή συμπροσευχή, προτρέποντάς τους με λόγους πατρικούς να αγαπούν την Παναγία, όπως και Εκείνη αγαπά και επιστηρίζει όλα τα παιδιά Της, μεσιτεύοντας αδιάλειπτα για εκείνα ενώπιον της Αγίας Τριάδος.
Το πρωΐ της Τρίτης 21ης Νοεμβρίου 2017, κυριωνύμου ημέρας της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συνιερούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Μαζί τους συλλειτούργησαν Ηγούμενοι Ιερών Μονών και Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και άλλων Επαρχιών της Κρήτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος κήρυξε τον Θείο λόγο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο για την τιμή και την ευλογία της παρουσίας του στην Πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού του Ρεθύμνου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ακόμη τις παριστάμενες πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές του τόπου μας για την πάντοτε καλή τους συνεργασία με την τοπική μας Εκκλησία προς το κοινό καλό όλων, καθώς και τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, που αποτελεί την καρδιά της Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και σημείο ενότητας όλων των Ρεθυμνίων, οι οποίοι τον κάνουν κέντρο της καθημερινής προσευχητικής τους αναφοράς. Δεν παρέλειψε μάλιστα να μνημονεύσει και όλα τα απόδημα παιδιά της Μητροπόλεώς μας, που και αυτήν την ημέρα, όπως και κατά τις εορτές της πολιούχου Αγίας Βαρβάρας και των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, στρέφουν τη σκέψη και την προσευχή τους στο Ρέθυμνο, από όπου και αν βρίσκονται.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία για την Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας.
Έτσι εορτάσθηκε, για μία ακόμη φορά στην ευλογημένη ιστορία του Ρεθύμνου και της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων, η Μεγάλη Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου.