Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ.


Με μεγαλοπρέπεια και σεβασμό στην κολλυβαδική παράδοση εόρτασε το πανέμορφο Νησί της Σκιάθου, πολύτιμο μέρος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος την Πολιούχο και Προστάτιδά του Παναγία την Εικονίστρια, το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2017.


Για την εορτή μετέβη στο Νησί, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός του, Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το πρωί ο π. Φιλόθεος μετέβη μαζί με τον ιερό Κλήρο της Νήσου στον Ενοριακό Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου εψάλη η Παράκλησις και στη συνέχεια ανεχώρησε η Ιερά Πομπή με την Ι. Εικόνα της Εικονιστρίας Θεομήτορος, για το ομώνυμο Μοναστήρι, μετόχιο τώρα της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας.


Στις 8.00 μ.μ. το βράδυ της ιδίας ημέρας, ετελέσθη στην Ι. Μονή Παναγίας της Εικονίστριας η ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, της Λιτής και της Αρτοκλασίας, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο π. Φιλόθεος.

Πριν τα ξημερώματα, στις 2.30 π.μ. της Τρίτης 21 Νοεμβρίου, ετελέσθη στην Ι. Μονή ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής π. Ιωσήφ Κατσούρα, βοηθούμενο από τον διάκονο π. Γεράσιμο, έως τις 5.00 το πρωί και, αμέσως μετά, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας με επικεφαλής τον π. Ιωσήφ και τη συνοδεία πολλών προσκυνητών επέστρεψε στην Πόλη της Σκιάθου.

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών, το πρωί της Τρίτης προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο π. Φιλόθεος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συλλειτουργούντων και των Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Σταματά – Αρχιερατικού Επιτρόπου και Σακελ. Νικολάου Σταματά, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε η ιερά Λιτανεία με σύσσωμο το λαό της Σκιάθου, η οποία κατέληξε και πάλι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου εναποτέθηκε το Ι. Εικόνισμα της Παναγίας στο Προσκυνητάριό της, όπου και φυλάσσεται κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους.