Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ


Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 το εσπέρας, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Πολιούχου Ερέτριας,  έγινε η πρώτη Ομίλια για το φετινό έτος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.


Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού  και πρώτος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου, ο οποίος ανέπτυξε λόγους διδακτικούς για το Ιερό Μυστήριο του Γάμου.

Στο τέλος της ομιλίας ο Προϊσταμενος του Αγίου Νικολάου π. Θεοφάνης Παπαγεωργίου, ευχαρίστησε τον π. Θεοφύλακτό για την παρουσία του και για  την ομίλια που έκανε στους πιστούς.

Το ίδιο βράδυ, της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, για την Εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου , κατά την οποία ετελέσθη η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του εορτάζοντος Αγίου Ιακώβου.

Πολλοί πιστοί προσήλθαν και συμμετείχαν κατά την διάρκεια του Εσπερινού, της Λιτής, του Όρθρου και της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβ. Βασιλείου Πασσά, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, ενώ τους ύμνους απέδωσαν ο Ιερομ. Ρωμανός Μπασινάς, Εφημέριος της Ενορίας, ακθώς και οι ιεροψάλτες Δημήτριος Πετρογιάννης, Λαμπαδάριος Αγίου Νικολάου Ερέτριας και Ιωάννης Σταμέλος, Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.