Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Θεατρικό Αφιέρωμα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης  Οκτωβρίου 1940, το Ίδρυμα Νεότητος και Ποιμαντικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποίησε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 το απόγευμα θεατρική εκδήλωση αφιερωμένη στους μεγάλους και αλησμόνητους ήρωες και αγωνιστές του 1940 που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της ελευθερίας της Πατρίδος μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και συμμετείχαν παιδιά από το θεατρικό εργαστήρι, το χορευτικό εργαστήρι και τις κατηχητικές συντροφιές του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας και από τη χορωδία του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου.
Τα παιδιά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους παρουσίασαν μία ολοκληρωμένη επετειακή εκδήλωση με τραγούδια, ποιήματα και χορούς, καθώς και θεατρικό έργο με τίτλο: «Όσα βαστούσε η καρδιά τα έγραψα… να ξέρεις», με το οποίο προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση τόσο για την εξαιρετική παρουσία τους, όσο και για τα έντονα συναισθήματα, τα οποία χάρισαν και πλημμύρισαν τις καρδιές όλων, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.
Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης θερμά την κ. Ευαγγελία Μαρούδη για την επιτυχή οργάνωση της εκδήλωσης, τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των ενοριών καθώς και όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, προτρέποντας παράλληλα όλους να μη λησμονούμε την ένδοξη ιστορία μας, αλλά να πορευόμασθε πάντοτε και σταθερά ενωμένοι, με γνώμονα το δίπολο Ελληνισμός και Ορθοδοξία.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης Τοπικοί Άρχοντες, Εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων, γονείς και πλήθος κόσμου. 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.
Φωτογραφίες: Πέτρος Αμπατζόγλου.