Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2017'' 19η ΗΜΕΡΑ - ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ, ΒΙΝΤΕΟ.

IMG 6162

Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του, καθώς επίσης και των Αγίων: Ιωάννου του Χρυσοστόμου -Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος - Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου -Παντελεήμονος του ιαματικού - Χαραλάμπους του ιερομάρτυρος - Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας - Βλασίου του ιερομάρτυρος - Τρύφωνος του ιαματικού-Μοδέστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων-Βουκόλου Επισκόπου Σμύρνης- Ιεροθέου Επισκόπου Αθηνών - Κοσμά του Αναργύρου - Νέστορος και άλλων Αγίων.
Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν: ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην Υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Βουλευτής κ. Άννα Καραμανλή, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηδημητρίου Ελένη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Άγγελος Γαβαλάς, κ. Αναστάσιος Σοφιανόπουλος και κ. Σπήλιος Διαβολίτσης, οι Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων κ. Χρήστος Πρεκετές, κ. Θεοφάνης Οικονομάκος,κ. Νικόλαος Βρεττός, κ. Κουτσοβασίλης Βασίλειος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αρετή Τζαμπαζόγλου και κ.κ. Παύλος Ειρηνάκης, Χαράλαμπος Μπαζιώνης, Πάνος Μπαντούνας, Αναστάσιος Πολυκανδρίτης, Γεώργιος Ζέρβας, Ευάγγελος Μαλαθούνης, Γεώργιος Κοκοτσάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι "Αρκάδων" και "Κρητών" και το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου - Κων. Καραμανλή - Πλατεία Κοιμητηρίου - Καλλιφρονά - Γράμμου - Αγίου Δημητρίου.
Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου.
Στην ιερά λιτάνευση, που ακολούθησε τον μεθέορτο εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.
Στο τέλος της ιεράς λιταύνεσης το πλήθος των πιστών έψαλε το κοντάκιο "Τη Υπερμάχω", προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.