Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης και επίσημος Δοξολογία εις τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Λαγκαδά.

«Η ιστορία δεν είναι μία αποθήκη ξηρών γνώσεων αλλά ένας πολύτιμος δάσκαλος, που μας διδάσκει με την ανδρεία των προγόνων μας, την Αληθινή Πίστη ως το αίτιο εκείνο που κράτησε τον λαό μας ανύσταχτο και αγωνιστικά υπεροχικό και ώθησε τους προγόνους μας στο έπος του 1940, ώστε να ανέβουν στα κακοτράχηλα βουνά και να δώσουν την μεγάλη μαρτυρία τους στο κάλεσμα της ιστορίας», ετόνισε στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, από τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, όπου και Ιερούργησε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ε.έ., μίας ημερομηνίας ορόσημο για την Πατρίδα μας, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει την εορτή της Αγίας Σκέπης.

«Η Παναγία μας, την οποία σήμερα τιμούμε ως Σκέπη του Κόσμου ήταν εκείνη που εμψύχωνε με την Παρουσία Της, τους γενναίους ήρωες μας», σημείωσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, ενώ καταλήγοντας προέτρεψε τους νέους που προσήλθαν σήμερα εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και οι οποίοι αποτελούν το μέλλον και την χρυσή ελπίδα του τόπου μας, «να έχουν πάντοτε γενναίο φρόνημα, κρατώντας ψηλά την Ελληνική Σημαία και τα Λάβαρα του Πολιτισμού μας».
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Επίσημος Δοξολογία, επί του εορτασμού της επετείου του Ιστορικού Έπους του 1940, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, εκπρόσωπων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού Ξηράς, αντιπροσωπιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Δήμου Λαγκαδά, οι οποίοι και κρατούσαν τις Γαλανόλευκες Σημαίες ανά χείρας, των Πολιτιστικών Συλλόγων ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και τα διακριτικά τους λάβαρα, καθώς και πολλών ευσεβών Χριστιανών, που προσήλθαν για να εορτάσουν την εορτή της Αγίας Σκέπης και να τιμήσουν όλους εκείνους, οι οποίοι με αυταπάρνηση και Πίστη, θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και την Ελευθερία της Πατρίδος μας, γράφοντας μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας της.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, ο οποίος αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της περιόδου εκείνης, τονίζοντας την συμβολή και τις θυσίες των κατοίκων του Λαγκαδά, υπογράμμισε ότι «ο επίσημος εορτασμός της ιστορικής διπλής επετείου για την περιοχή μας, αποτελεί για όλους εμάς μια διαρκή δέσμευση ότι θα διατηρήσουμε τη μνήμη μας ζωντανή και ότι θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πόλης και της πατρίδας μας, πορευόμενοι πάντοτε πάνω στα ιδανικά εκείνων που ηρωικά θυσιάστηκαν.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνος Δέησις, στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων της πόλεως του Λαγκαδά, καθώς και κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, ενώ οι εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας, ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, εις την οποία εφέτος πέρα των αντιπροσωπευτικών τμημάτων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, των Πολιτιστικών και των Αθλητικών Συλλόγων της επαρχίας μας, έλαβε μέρος και πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού.