Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Πανηγυρίζει ο Καθεδρικός Ναός Διδυμοτείχου.


Με πρώτο πλάνο την υπερμεγέθη ελληνική σημαία, 90 τ.μ., να  υψώνεται στο κωδωνοστάσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας εώρτασε το Διδυμότειχο την Εθνική εορτή του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τη θρησκευτική συγχρόνως της Αγίας Σκέπης, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό.
Προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού προσήλθαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Αναστασίας στη Χαλκιδική, και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής του Ιεραποστολικού Οργανισμού «Αποστολική Διακονία». Ο πρώτος προέστη του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας την κυριώνυμη ημέρα της εορτής και μίλησε επίκαιρα και ο δεύτερος το εσπέρας της παραμονής στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά την οποία ευλόγησε τους άρτους και μίλησε.
Την παραμονή προ του Εσπερινού ο επιχώριος Μητροπολίτης πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο, τις αρχές και το χριστιανικό πληθυσμό της πόλης με αισθήματα βαθειάς κατανύξεως και ευλάβειας υπεδέχθη  αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, το οποίο του λοιπού θα αποτελεί τιμαλφές κειμήλιο του Καθεδρικού Ναού και διαρκή παραμυθία και παρηγοριά για όσους με ευσέβεια και μετάνοια προσέρχονται στη Μεγαλόχαρη εξαιτούμενοι την προστασία Της. Ανήμερα της εορτής και μετά τη Θεία Λειτουργία εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη εθνική εορτή, προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, της φιλοξενουμένης Δημάρχου της πόλεως του Καζανλούκ Γκαλίνας Στογιάνοβα, από την γειτονική Βουλγαρία, του Διοικητού της ΧVI Μεραρχίας Στρατηγού Δημ. Μπονώρα, του Σοφολογιωτάτου Μουφτή Διδυμοτείχου, των μαθητών των σχολείων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Ο επιχώριος Ιεράρχης συνοψίζοντας σε δήλωσή του το νόημα της εορτής τόνισε ότι «ανασκοπούντες το φρόνημα των Ελλήνων του ’40, που θυσιάσθηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, εμείς οι επίγονοι αυτών των ηρώων οφείλουμε στη μνήμη τους να αντισταθούμε σθεναρά σε όλα αυτά που επιχειρούνται το τελευταίο καιρό και στοχεύουν στην αποδόμηση των διαχρονικών αξιών και ιδανικών της φυλής μας, στην αποδόμηση της χριστιανικής παιδείας, στην αποδόμηση της οικογενείας και επ εσχάτων στην αποδόμηση της ίδιας της προσωπικότητος του ανθρώπου».