Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Δοξολογία στη Σπάρτη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.


002 
Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος σε όλη τη Χώρα η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε Δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από την δικηγόρο κ. Νικόλαο Αλεξανδρόπουλο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νίκος Αντώνογλου. Συμμετείχαν, επίσης, το σύνολο των τοπικών αρχόντων, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Αμέσως μετά, στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε απόδοση τιμών από τους επισήμους. Στις 12.00 ξεκίνησε η παρέλαση στην οδό Λυκούργου και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς στην Κεντρική πλατεία από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

024 022 018 017 025 007 027 004 029 033