Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27ης Οκτωβρίου 2017 η παράσταση με τίτλο: «Απ’ την Πόλη ως την Κρήτη».
Ο Στέφανος Δορμπαράκης, ο Ισίδωρος Πάτεροςκαι ο Νίκος Παραουλάκης μας ταξίδεψαν σε μέρη αγαπημένα συνενώνοντας τους παλαιούς και παραδοσιακούς ήχους με πιο σύγχρονα και φρέσκα ακούσματα.
Η λαϊκή  κιθάρα δίνοντας τον ρυθμό και την αρμονία «μπλέχτηκε» με το κανονάκι και το νέυ, ενώ ύστερα το πιάνο συνόδευσε διακριτικά το τρίχορδο μπουζούκι και τις πενιές του μπαγλαμά. Για να ολοκληρωθεί πλέον αυτή η πολυηχία στο τέλος με την παρουσία των κρητικών οργάνων και συγκεκριμένα με το μπουλγαρί, το θιαμπόλι και το μαντουράκι.

Από αριστερά: Νίκος Παραουλάκης, Ισίδωρος Πάτερος, Στέφανος Δορμπαράκης.
Την αφορμή αυτής της παράστασης, όπως άλλωστε ανέφεραν οι τρεις μουσικοί στο τέλος της εκδήλωσης, αποτέλεσαν οι ρίζες και των τριών αυτών φίλων καθώς και οι τρεις «κρατούν», όπως λαϊκά θα λέγαμε, από τα μέρη αυτά. Το ταξίδι δηλαδή από την Πόλη ως την Κρήτη με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και τον Πειραιά αποτελεί ένα φόρο τιμής των τριών αυτών μουσικών στις καταγωγές των προγόνων τους.
Χαρακτηριστικά ηχοχρώματα της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης όπως ο Καροτσέρης και ο Σμυρναίικος μπάλος έγιναν ένα με τους ήχους των νησιών του Αιγαίου και του ρεμπέτη Πειραιά. Πατινάδες και μπάλοι των νησιών έδωσαν τη θέση τους στα ζεϊμπέκικα του μεγάλου λιμανιού του Πειραιά, για να «αγκυροβολήσει» στο τέλος αυτό το μελωδικό καράβι μέσα στα μερακλίδικα σοκάκια της Κρήτης…
Γεώργιος Γκολέμης και Παύλος Γκολέμης.
Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση, στο τρίμηνο πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, συμμετείχαν και οι χοροδιδάσκαλοι Γεώργιος Γκολέμης και Παύλος Γκολέμης.