Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε Σύναξις όλων των Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα.

Προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η αντιμετώπιση του σύγχρονου ανθρώπου από τον Πνευματικό». Ο ομιλητής χρησιμοποίησε ως πρότυπα τα παραδείγματα των δύο μακαριστών προκατόχων του και Καθηγουμένων της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ, του γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη και του γέροντος Κυρίλλου και τόνισε μεταξύ άλλων ότι σκοπός του πνευματικού είναι να οδηγεί τους ανθρώπους στον Χριστό με πολλή αγάπη, με διάκριση, με λελογισμένη επιείκεια και ταπείνωση, αναζητώντας κατά περίπτωση και την γνώμη του επισκόπου ή την συμβουλή εμπειροτέρων πνευματικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της εισηγήσεως πραγματοποιήθηκε με την μορφή διαλόγου, ενώ παρεμβάσεις στην συζήτηση έκανε και ο Σεβασμιώτατος. Μάλιστα οι παριστάμενοι είχαν την μεγάλη ευλογία της παρουσίας στον χώρο της Συνάξεως και της προσκυνήσεως της θαυματουργού αγίας κάρας του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, την οποία μετέφερε από την Ιερά Μονή ο γέροντας Γαβριήλ.