Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ.


Το πρωί της Κυριακής 13ης Αυγούστου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκονό του Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία λειτουργία με συλλειτουργούς του, πλήν των προαναφερθέντων πατέρων, και του Εφημερίου της Ενορίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδηψίων Πρωτοπρεσβ. Ηλία Ευθυμιόπουλου και του Εφημερίου Αγριοβοτάνου Πρεσβ. Ευσταθίου Αναγνώστου.

 Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην Ενορία για την Θεία Λειτουργία, δύο μολις ημέρες πριν την πανήγυρη του Ι. Ναού, είχε σαν σκοπό την προεόρτια συμμετοχή του στην πανήγυρη των Ενοριτών για την προστάτιδά τους Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και αρκετοί πιστοί Ενορίτες, και χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και παραθεριστές, οι οποίοι έρχονται κάθε χρονο στην Αιδηψό για τα ιαματικά λουτρά, οι οποίοι προσήλθαν με αφορμή και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο στο ευσεβές εκκλησίασμα, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εφημέριο π. Ηλία και όλους τους ενορίτες, για την αγάπη τους προς τον Ι. Ναό και τα έργα της Εκκλησίας.

Οι ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.