Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή των Επτά Παίδων Μακκαβαίων.


Την μνήμη των Επτά Παίδων Μακκαβαίων και της μητρός αυτών Σολομονής, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης σε συνεργασία με τις ενορίες του Λοφίσκου και του Κρυονερίου καθώς επίσης και με τους ομώνυμους Πολιτιστικούς Συλλόγους των περιοχών.

Το απόγευμα της 31ης Ιουλίου ε.έ., και με την συμμετοχή πλήθος πιστών είς το γραφικό Εξωκλήσι των επτά Μακκαβαίων Παίδων, το οποίο βρίσκεται στην διασταύρωση των δρόμων του Κολχικού και των Πέντε Βρύσεων με κατεύθυνση προς το Σοχό, πραγματοποιήθηκε αρχικώς η Υποδοχή της Εικόνος των Επτά Παίδων Μακκαβαίων, η οποία και φυλάσσεται εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρυονερίου, και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, το οποίο και πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Προ της Απολύσεως του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομίλισε επικαίρως περί της σημερινής εορτής καθώς και για την σημασία της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου.