Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Ο Εσπερινός του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πολλών πιστών Καστοριανών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού, προστάτου και εφόρου των παιδιών της Καστοριάς.
Το απόγευμα της παραμονής, Κυριακή 6 Αυγούστου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Νωρίτερα, στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, την οποία κόμισε στην πόλη της Καστοριάς ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος Αρχιμ. Γαβριήλ, για να λαμπρύνει τον εορτασμό του Αγίου της Δυτικής Μακεδονίας, Νικάνορος του θαυματουργού.
Ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Τρίκκης και Σταγών για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί στους εορτασμούς του Αγίου Νικάνορος και ευχήθηκε να τον συνοδεύουν οι πρεσβείες των Αγίων Νικάνορος και Δαυίδ στη ζωή του και στην αρχιερατική του διακονία.
Ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο της Καστοριάς και μίλησε για τη τιμή στα πρόσωπα των Αγίων της Εκκλησίας μας αλλά και στα θαύματα που επιτελούν κατόπιν ταπεινών αιτημάτων του λαού του Θεού.
Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικάνορος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικάνορος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Δαυίδ στους δρόμους της πόλης, παρόντων των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών φορέων της περιοχής.