Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Πανήγυρις Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου η Εκκλησία μαςεόρτασε τη μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στην Μητρόπολή μας εόρτασε ο μεγαλόπρεπος Ιερός Ναός της Αλεξανδρουπόλεως, ένας από τους μεγαλύτερους στη βόρειο Ελλάδα.
Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου και οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό παρά την υψηλή θερμοκρασία. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην πατρίδα μας και στην εκπαίδευση.

Το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε τις απαρχές των καρπών της αμπέλου μαζί με μέλι κατά το έθος της εορτής.