Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Η πρώτη παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια, (φωτο).


PrwthParaklhsh.2017.jpg
Την Τρίτη 1 Αυγούστου το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια τελέστηκε η πρώτη παράκληση του Δεκαπενταυγούστου προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον Εσπερινό και στην Μικρή Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έψαλλε εκ του ιερού αναλογίου μαζί με πατέρες της Ιεράς Μονής και εν σύνεχεία κύρηξε τον θείο λόγο. Στο τέλος της ακολουθίας (όπως κάθε Τρίτη) ο Σεβασμιώτατος Βεροίας κ Παντελεήμων διάβασε την ειδική ευχή προς τον Άγιο Λουκά υπέρ υγείας.
Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγο καιρό στον Ναό του Αγίου Λουκά υπάρχει το πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Τριχερούσσας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

PrwthParaklhsh-2.2017.jpg