Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Σεβασμιώτατος: " Δεν έχουμε κανένα άλλο στον κόσμο, η μόνη γνησία μητέρα, σκέπη και προστασία είναι η Παναγία".

Με βαθύτατο σεβασμό και την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 15 Αυγούστου στην Ιερά Μητρόπολή μας η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Πάσχα του Καλοκαιριού.
            Του όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας,  που από νωρίς το πρωί με την παρουσία τους εδήλωσαν την ευλάβεια τους στο πανίερο πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας, προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και τους διακόνους π. Ευστάθιο και π. Βαρθολομαίο. 

            Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο π. Παναγιώτης ανέγνωσε στους παρισταμένους πιστούς, αλλά και σε όλους παρακολουθούσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm), την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας επί τη μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εις ανάμνησιν της μεγάλης Εορτής και εις ένδειξιν τιμής για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και την εκκλησία,   εχειροθέτησε  αναγνώστη τον αξιοσέβαστο κ. Νικόλαο Δαβανέλλο , καθηγητή Ξένων Γλωσσών,  πνευματικό άνθρωπο της πόλεως, συγγραφέα, ερευνητή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας της Λαμίας , και λίαν αγαπητό σε όλους, ο οποίος «από φυλακής πρωίας» μεταβαίνει στο Μητροπολιτικό Ναό και βοηθά με μεγάλη αφοσίωση στο δεξιό αναλόγιο με την τέλεια ανάγνωση των ιερών κειμένων.
            Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον κ. Δαβανέλλο να είναι Άξιος και να συνεχίσει με την ευλογία του Θεού την προσφορά του στην Εκκλησία και στην τοπική κοινωνία.
            Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος για την μεγάλη ημέρα ανέφερε:
            « Δεν νομίζω να ήταν ψευδαίσθησης μου, ότι σήμερα αυτή την λειτουργία την έζησα όπως ζω το βράδυ της Αναστάσεως του Κυρίου και νομίζω ότι  και όλοι εσείς με την ίδια χαρά, εσωτερικότητα και κατάνυξη ακούσατε την Θεία Λειτουργία, μάλιστα σε όσοι μεταλάβετε των Αχράντων Μυστηρίων έτι περισσότερο και είναι γεγονός αδελφοί μου, ότι ο Δεκαπενταύγουστος είναι η ημέρα της Αναστάσεως της Παναγίας μας, εορτάζουμε την Κοίμηση και την εις ουρανούς μετάσταση.
            Η Παναγία μας  είναι ζώσα, να προσευχόμεθα εις αυτήν, δίδει απάντηση κατά το συμφέρον μας το πνευματικό. Δεν έχουμε κανένα άλλο στον κόσμο, η μόνη γνησία μητέρα, σκέπη και προστασία είναι η Παναγία και έχει τόσο μεγάλη αγκαλιά, ώστε δικαίως οι υμνογράφοι της απέδωσαν τον τίτλο Πλατυτέρα των Ουρανών. Πόσο μεγάλος είναι ο Ουρανός! Και αυτοί οι ουρανοί που δεν βλέπουμε, οι ουρανοί των ουρανών, πλατυτέρα είναι η αγκαλιά και η αγάπη της Παναγίας μας.
            Και επειδή το Γένος μας τιμά την Παναγία, επειδή το Γένος των Ελλήνων, σε πολλές περιπτώσεις,  γεύθηκε την αγάπη της Παναγίας, γι’ αυτό να ελπίζουμε στην Παναγία ότι δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει αλλά και πάλι θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα για να μπούμε στην ευθεία της προόδου και της ελευθερίας της πραγματικής και της ευτυχίας.
             Σε όλους εύχομαι αλλά και σε όσες και όσοι  εορτάζετε, να έχετε έτη πολλά, ευλογημένα με πλουσία την αγάπη της Παναγίας σε όλη σας την ζωή.
             Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία μεταξύ του πλήθους των πιστών παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.