Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.

Σύσκεψη στα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη ,του δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου ,του Ιερέα π. Ελευθερίου Μίχου κι άλλων παραγόντων για το θέμα της αποκατάστασης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο.

Ιερέας Ελευθέριος Μίχος
Ζητήσαμε την συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού κ. Κονιόρδου για να τις εκθέσουμε τα προβλήματα τα προβλήματα του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και να της ζητήσουμε την οικονομική στήριξη του Υπουργείου, δεδομένου ότι η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου ,αδυνατούν παντελώς να ανταποκριθούν οικονομικά. Δυστυχώς εισπράξαμε από την Υπουργό μόνο άρνηση.Το γεγονός όμως ότι καμία απόφαση για άμεσες ενέργειες δεν λήφθηκε εγείρει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για την συνεχιζόμενη αδράνεια του Υπουργείου, μια αδράνεια που έχει ως συνέπεια να παραμένει συνεχιζόμενη απειλή σε βάρος  των πιστών και επισκεπτώνμε άμεσο κίνδυνο την κατάρρευση του ιστορικού Ναού,όπου χρήζει άμεσης παρέμβασης για τη διάσωσή του.
Ο Αρχαιολογικός Νόμος, ο Ν. 3028 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» τεκμηριώνει και νομικά αυτήν ακριβώς τη σχέση, εντάσσει τα μνημεία στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και επιβάλλει την προστασία τους. Τα μνημεία αν και σχετίζονται με τη μνήμη, με το παρελθόν, αποτελούν βασικό κομμάτι του παρόντος κάθε κοινωνίας, η οποία με τη φροντίδα για τη συντήρηση και την προστασία τους τα εντάσσει και στο μέλλον της.
Τελικά ,ύστερα από πολύ καιρό το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ)  του υπουργείου Πολιτισμού εγκρίνει την σχετική μελέτη αποκατάστασης με πάρα πολλούς όρους.Κεραυνός εν αιθρία ήταν για όλους μας η απόφαση του ΚΑΣ.,διότι αυτά τα οποία ζητάει να πραγματοποιηθούν ,απαιτούν περίπου δυόμιση εκατομμύρια ευρώ,δηλαδή ποσό ασύλληπτο για τα σημερινά δεδομένα.
Η πρώτη σκέψη μου ήταν,ότι δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα με την αποκατάσταση του Ιερού Ναού.Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, δεσμεύτηκε για την στήριξή του στο έργο αυτό της αποκατάστασης του Ιερού Ναού και την  ένταξη στο ΕΣΠΑ της στατικής του επάρκειας, της αποκατάστασης του και της συντήρησης του  ζωγραφικού διακόσμου του, αποκαθιστώντας έτσι  ένα ιστορικό μνημείο που είναι αλληλένδετο με την ιστορία της περιοχής και   σημαίνουσας πολιτιστικής κληρονομιάς για τη χώρα.
Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου,είναι ένα σημαντικό βυζαντινό μνημείο όχι απλά  για το Ναύπλιο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.Αυτόν τον πλούτο της ιστορίας έχουμε την υποχρέωση και να τον αναδείξουμε και να τον διασώσουμε
Φρονώ ότι η Περιφέρεια  Πελοποννήσου θεωρεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης τον Πολιτισμό ειδικά σε μία πόλη, όπως  το Ναύπλιο, που έχει μακρά ιστορία και έχει αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στον Πολιτισμό . Γι' αυτό και υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία ανάδειξής του με δράσεις και έργα υποδομής με χρηματοδοτήσεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Αυτό που έρχεται από το παρελθόν και κάθε πολιτιστική δημιουργία του παρόντος, είναι η συνέχειά μας και ταυτόχρονα μια εργασία προπαρασκευής ενός καλύτερου μέλλοντος.
  Τελικά η μόνη ελπίδα σωτηρίας για τον Μητροπολιτικό ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου,είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ ,από τον Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη.Αν πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του,είναι βέβαιο ότι το όνομά του θα το καταγράψει η ιστορία.Βεβαίως ο κ.Τατούλης ξέρει να τηρεί τον λόγο του.
 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ