Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Β´ Εβδομάδα των Νηστειών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού.

Κατά την Β´ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκήνος·
• Μετέσχε των εργασιών της Ιερά Συνόδου της Ιεραρχίας, συνελθούσης υπό την προεδρίαν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλαδός κ. Ιερωνύμου, την 8ην και 9ην Μαρτίου ε.ε.
• Την Παρασκευή, 10 του μηνός Μαρτίου ε.ε., το πρωί προέστη της Τελετής παραδόσεως – παραλαβής της XVI Μεραρχίας, που εδρεύει στο Διδυμότειχο.
Κατά την επακολουθήσασα δεξίωση, παρουσία του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή ευχαρίστησε για την συνεργασία τον απερχόμενο Διοικητή Στρατηγό Χαρ. Λαλούση και συνεχάρη τον παραλαμβάνοντα Στρατηγό Δημ. Μπονώρα, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.
• Στη συνέχεια εδέχθη σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου κ. Νικηφόρο και προήδρευσε Ιερατικής Συνάξεως, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου με εισηγητή τον Πρωτοπρ. Θεμιστ. Χριστοδούλου, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα εισηγήσεως· «Θεία λατρεία και ποιμαντικό έργο».
• Το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε και έψαλε τη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου – Ορεστιάδος όπου μίλησε επίκαιρα.
• Το Σάββατο, 11 του μηνός Μαρτίου ε.ε., το πρωί, επί τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας, της Βασιλίσσης Άρτης, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου Βατάτζη Διδυμοτείχου, όπου φυλάσσεται απότμημα ιερού λειψάνου της αγίας, και στη συνέχεια ευλόγησε την αρτοκλασία, που προσέφερε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείου Έβρου.
• Το απόγευμα της ιδίας ημέρας παρέστη στη Σύναξη Κατηχητών, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος. Στη Σύναξη μίλησε ο Πρωτοπρ. Θεμιστ. Χριστοδούλου, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα·  «Η Ορθόδοξη Κατήχηση· η λύση όλων των προβλημάτων της ζωής μας».