Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Θεία Λειτουργία στην Παναγία των Ξένων.


IMG_2369.JPG
 
Την Β’ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο ναό της Υ.Θ. Κυράς Φανερωμένης (Παναγία των Ξένων).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εστίασε σε τρία σημεία από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, της ιάσεως του παραλυτικού της Καπερναούμ, από τον Ιησού Χριστό. Το πρώτο σημείο έχει να κάνει με την βαθιά πίστη τόσο του παραλυτικού, όσο και των πέριξ αυτού ανθρώπων, στον Κύριός μας, ο Οποίος  και τόνισε ότι η πίστη του τον έσωσε. Η πίστη είναι δύναμις εσωτερική, καρπός του Αγίου Πνεύματος. Είναι η  απόλυτη εμπιστοσύνη και παράδοση του ανθρώπου στο Θείο θέλημα. Βέβαια χρειάζεται και η συνεργασία του ανθρώπου με το Χριστό. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τους λογισμούς της καρδιάς του ανθρώπου, τους οποίους ο Ιησούς Χριστός, ως τέλειος Θεός, γνωρίζει, αφού ήλεγξε όλους εκείνους που Τον κατηγορούσαν και Τον μισούσαν. Και το τρίτο σημείο είναι η αμαρτία, η οποία γεννά την ψυχική και κατ’επέκταση τη σωματική ασθένεια. Ο Κύριός μας πρώτα συγχωρούσε τις αμαρτίες των ανθρώπων και έπειτα τους θεράπευε. Η ζωή μακριά από το Θεό συνεπάγεται θάνατο, ψυχικό και σωματικό. Η φύση του ανθρώπου δημιουργήθηκε για να κοινωνεί αγαπητικά με τον Τριαδικό Θεό. Όταν ο άνθρωπος ρέπει προς την  αμαρτία, η φύση του επαναστατεί και το αποτέλεσμα είναι η ασθένεια.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την αυτοκριτική τους, να ελέγξουν τον εαυτό τους, ώστε κεκαθαρμένοι συν Θεώ, να εορτάσουν την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου.
 
IMG_2322.JPG
 
IMG_2326.JPG
                                                                                         
 
IMG_2330.JPG
                                                                                         
 
IMG_2333.JPG
 
IMG_2338.JPG
 
IMG_2340.JPG
 
IMG_2343.JPG
 
IMG_2363.JPG
 
IMG_2351.JPG
 
 
IMG_2359.JPG
                                                                                    
 
IMG_2358.JPG
 
 
IMG_2367.JPG