Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ζ' Ιερατική σύναξη εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί της 16ης Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Ζ’ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».
Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στις εκκλησιολογικές προϋποθέσεις της θεολογίας του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Θαυματουργού.
Στο δεύτερο μέρος αναφέρθηκε στην επερχόμενη εορτή του Ευαγγελισμού, ενώ επίσης έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για το υπόλοιπο διάστημα της περιόδου Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και τρέχοντα θέματα λειτουργικής, πνευματικής και διοικητής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.