Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Στη Μακρακώμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ.Νίκολαος για το Ναό του Οσίου Παϊσίου.

Το χώρο όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου,  στο ύψωμα πάνω από την πόλη της Μακρακώμης, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας σήμερα Σάββατο 7 Μαΐου συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σπερχειάδος και Γαρδικίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Κυρίτση, προκειμένου να έχει και ο ίδιος άμεση γνώση του τόπου.
Ως γνωστόν οικόπεδο 2 στρεμμάτων έδωρησε στην Ιερά Μητρόπολη η εκ Μακρακώμης καταγόμενη κ. Αργυρώ Τζαμάρα με μοναδικό σκοπό την ανέγερση του Ιερού Ναού εις τιμήν του Οσίου Παϊσίου.
Το οικόπεδο ευρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, πολύ κοντά στην πόλη της Μακρακώμης, από δε το σημείο φαίνεται ολόκληρη η κοιλάδα του Σπερχειού και εις το βάθος η πόλη της Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του και πολύ σύντομα θα προγραμματίσει της εργασίες εκχερσώσεως για να είναι όλα έτοιμα στις 12 Ιουλίου ημέρα εορτής του Οσίου Παΐσίου κατά την οποία θα θέσει τον θεμέλιο λίθο.
Πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής έδωσε ο βοσκοποιμένας κ. Αλέκος Αλεξιάς ο οποίος ιδιαιτέρως εχάρει για την πρωτοβουλία της Μητροπόλεως να ανεγερθεί ο Ναός του Οσίου Παϊσίου.
Οι κάτοικοι της Μακρακώμης και των γύρω περιοχών θεωρούν μεγάλη τους τιμή να έχουν στην περιοχή τους ναό του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, ο οποίος έλαβε το απολυτήριο του Στρατού από την πόλη τους.