Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εκδήλωση «Γέροντες και γυναικείος μοναχισμός» στη Θεσσαλονίκη.


a1Παρουσίαση
του νέου βιβλίου
του Ιερομονάχου
Δημητρίου Καββαδία
«Γέροντες και γυναικείος μοναχισμός»,
έκδοση της Ιεράς Μεγίστης
Μονής Βατοπαιδίου.

Η Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνουν την εκδήλωση «Γέροντες και γυναικείος μοναχισμός» με αφορμή την ομώνυμη νέα έκδοση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του συγγραφέως Ιερομονάχου Δημητρίου Καββαδία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης, Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 7:00 μ.μ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19:00 Χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.
19:10 Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, «Η θέση του Γέροντος στον γυναικείο μοναχισμό».
19:30 Γερόντισσα Μακρίνα, Καθηγουμένη Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως, «Η θέση της Γερόντισσας στον γυναικείο μοναχισμό».
19:50 Γερόντισσα Αίκατερίνα, Καθηγουμένη Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ του Σύρου, Κονταριώτισσα Πιερίας, «Χαρισματούχοι Γέροντες και Γερόντισσες των ημερών μας».
20:10 Παρουσίαση του τόμου «Γέροντες και γυναικείοςμοναχισμός» από τον Καθηγητή Παναγιώτη Σκαλτσή, Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
20:30 Αντιφώνηση από τον Ιερομόναχο Δημήτριο Καββαδία.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου από τις εκδόσεις «Εν Πλω».
Χορηγός επικοινωνίας: Διαδικτυακό περιοδικό Πεμπτουσία