Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου το 2ο Αρβανίτικο Αντάμωμα.

Το «παρών» έδωσε και εφέτος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο 2ο Αρβανίτικο Αντάμωμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο λόφο των Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου που είχε κατακλείσει το λόφο των Αγίων Αναργύρων, όπου από πέρυσι καθιερώθηκε το Αρβανίτικο Αντάμωμα με παραδοσιακή μουσική, πρωτότυπα λαογραφικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και παραδοσιακές γεύσεις.


Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του, αλλά και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, συνεχάρη τους διοργανωτές, χαρακτήρισε όαση τέτοιου είδους εκδηλώσεις και τόνισε την σημασία που έχει η παράδοση για την πορεία του τόπου μας και την ιστορία μας, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε παράγει αντισώματα.

Τον καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΜΠΕΛΟΣ κ. Σταμάτης Ράπτης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που έχουν συμβάλει στην διατήρηση και προβολή της ιστορικής παράδοσης των Αρβανιτών.