Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το θεμέλιο λίθο του ναού που βρίσκεται στο νέο Κέντρο Γεροντολογίας Δηλεσίου έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.


Το «θεμέλιο λίθο» του ιερού ναού προς τιμήν του αγίου Αθανασίου έθεσε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο εν λόγω ναός βρίσκεται στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Γεροντολογίας, ενός μεγάλου έργου που είναι «κόσμημα» για την περιοχή του Δηλεσίου Βοιωτίας και εκτείνεται σε μία έκταση 27 στρεμμάτων, ενώ αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο (περίπου 4000 τ.μ. συνολικά), έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 68 συνανθρώπους μας.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας κ. Γεώργιος Βουγέσης, ο Διευθυντής του Ρ/Σ της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας, ο Υπεύθυνος Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής π. Αναστάσιος Βλαβιανός, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αρχιεπισκοπής καθώς και εργολάβοι του έργου.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον τόπο του που αγαπά από τα παιδικά του χρόνια και πίστευε ανέκαθεν ότι έχει πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί. Ευχαρίστησε ακόμη τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη γιατί το συγκεκριμένο έργο είναι αποτέλεσμα της «στενής» συνεργασίας της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Ευχήθηκε δε όπως είπε χαρακτηριστικά, «Το συγκεκριμένο κέντρο να μην είναι ‘‘αποθήκη’’ ανθρώπων, αλλά χώρος αγάπης και προσφοράς γιατί κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να φεύγει από τη ζωή αξιοπρεπώς».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που με το παράδειγμά του και την επιμονή του «ανοίγει δρόμους» όπως είπε. Συνέχισε δε λέγοντας ότι, «η Εκκλησία και η Πολιτεία πρέπει να πρωτοστατούν σε μία καινούρια κουλτούρα» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Αρχιεπίσκοπο γιατί, «το έργο αυτό αφενός βοηθά τους γέροντες αδελφούς μας, αλλά ταυτόχρονα παράσχει τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας να βρουν εργασία».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ξεναγήθηκαν στις καλαίσθητες εγκαταστάσεις του Κέντρου Γεροντολογίας.

Ο εν λόγω ναός (αγίου Αθανασίου) θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των τροφίμων του ιδρύματος, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξε μέριμνα όσον αφορά στη δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, οι οποίοι περιλαμβάνουν «ανοιχτό» θέατρο, παιδική χαρά, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου (5Χ5) ώστε να απασχολούνται οι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά τους.

Αναφορικά με το Κέντρο Γεροντολογίας πρέπει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή του, αφού η απορροφητικότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ αγγίζει το απόλυτο 100%, ενώ συγχρηματοδοτήθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να λάβουν χώρα και τα εγκαίνια του νεόδμητου κτηρίου.