Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καστοριά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και η επέτειος της Εθνεγερσίας του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Σήμερα το πρωί, 25 Μαρτίου 2016, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, των Εφημερίων του Ναού Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά, του Πρωτ. Φωτίου Λεβέντη και των Διακόνων Ιακώβου και Γεωργίου.

Ο π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή της 25ης Μαρτίου, ενώ αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δάσκαλο κ. Νικόλαο Αλχασίδη.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πλατεία Μακεδονομάχων για την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση των στεφάνων ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.