Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Εορτάσθηκε ο Ιδρυτής της τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολος Ηρωδίων


Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος πρώτου Επισκόπου της Υπάτης και  Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας εορτάσθηκε με κατάνυξη την Δευτέρα 28 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Στην ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος τονίζοντας πως εκείνο που μπορούμε σήμερα να κρατήσουμε από τη ζωή του Αγίου είναι το Ιεραποστολικό χρέος.
Δεν μπορεί ένας χριστιανός να μένει αμέριμνος όταν γνωρίζει ότι δίπλα του ο άλλος έχει ανάγκη την δύναμη του Χριστού. Να κάνουμε λοιπόν ιεραποστολή στον εαυτό μας, στο σπίτι μας, στον κύκλο μας. Κάτω από την ευλογία της Εκκλησίας μας, η οποία θωρακίζει πνευματικά τον άνθρωπο.
Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία την οποία προσέφερε ο Σύλλογος Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής «Ο Άγιος Ηρωδίων».
Ακολούθησε κέρασμα, προσφορά του Συλλόγου στο Πνευματικό Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού.