Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η Β' Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καστοριάς, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στην Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του aνέλυσε τον στίχο από το τροπάριο του Εσπερινού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πού παρουσιάζει την Παναγία να λέει στον άγγελο που της μετέδωσε την είδηση ότι θα γίνει Μητέρα τού Χριστού, «..και τέξομαι τον άσαρκον, σάρκα εξ εμού δανεισάμενον, όπως αναγάγῃ τον άνθρωπον, ως μόνος δυνατός, εις το αρχαίον αξίωμα, διὰ της συγκράσεως».

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ανέλυσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τη σημασία του άσαρκου λόγου που σαρκώθηκε και έλαβε την ανθρώπινη φύση από την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ στάθηκε στο αρχαίον αξίωμα, που είναι η κατάσταση του ανθρώπου πριν από την πτώση του, καθώς και η ορμή του να οδηγείται προς τον Θεό και τη θέωση.
Και όπως σημειώνει στο τροπάριο ο ιερός υμνογράφος, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, διά της συγκράσεως ο άνθρωπος θα καταφέρει τον σκοπό της δημιουργίας του, δηλαδή να ανέλθει στο αρχαίον αξίωμα, όπως έγινε στον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, με την ατρέπτως αχωρίστως και αδιαιρέτως ενότητα των δύο φύσεων.