Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ρασοφορία Μοναχής στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου.


 
φωτογραφία 2.JPG
 
Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Ρασοφορία της Αδελφής Μαριάμ, δασκάλα με καταγωγή από τη Θεσσαλία,  στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άγιοι Δούλοι της βόρειας Κέρκυρας.

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του ανέφερε τους κινδύνους και τον πνευματικό πόλεμο που υφίσταται ο Μοναχός, από τον πονηρό. Όμως οφείλει ως γνήσιος  στρατιώτης του Χριστού, να κλείσει τα αυτιά του στα κοσμικά κελεύσματα, τα οποία στη σημερινή εποχή της πνευματικής ακαταστασίας εντείνονται.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε την Αδελφή Μαριάμ να αποκτήσει την εν Χριστώ ελευθερία, την αποκοπή δηλαδή από τα πάθη και την αμαρτία, μια ελευθερία γνήσια, σε αντίθεση με την κοσμική, η οποία ισοδυναμεί με ασυδοσία και συνεχή πραγμάτωση εγωιστικών επιθυμιών. 
 
φωτογραφία 6.JPG 
 
φωτογραφία 5.JPG
 
φωτογραφία 7.JPG
 
φωτογραφία 4.JPG