Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Το 20ετές Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Καστορίας Γρηγορίου Γ' (ΦΩΤΟ).


Το 20ετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου Γ’ (Παπουτσοπούλου) τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ενώ ακολούθησε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και στο θαύμα του τυφλού στην Ιεριχώ.
Και σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος πως ο Χριστός μάς δώρισε το φως των οφθαλμών μας και τον ευχαριστούμε και τον δοξάζουμε γι’ αυτό, αλλά μας καλεί να θεραπεύσουμε και τα μάτια της ψυχής μας. Μας καλεί να ενισχύσουμε την πίστη μας, γιατί θα βλέπουμε μεν με τα σωματικά μας μάτια, αλλά τα μάτια της ψυχής μας δεν θα αντικρίζουν το αληθινό φως, που είναι ο Χριστός.
Και συνέχισε λέγοντας ότι ως άνθρωποι και ιδιαίτερα ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να ζούμε με φρόνημα προσφοράς, αγάπης και κυρίως ταπεινώσεως. Κι αυτό που οφείλουμε να προσέξουμε είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Γιατί όταν θα τον γνωρίσουμε αληθινά, δεν θα πιστεύουμε πως κάποιοι είμαστε, δεν θα ζούμε σαν να γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από εμάς, αλλά θα ξέρουμε και θα πιστεύουμε πως είμαστε οι ελαχιστότεροι των ανθρώπων.
Έτσι έζησε και ο μακαριστός Μητροπολίτης Γρηγόριος, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, με πνεύμα ταπεινώσεως, ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς. Και ο Γρηγόριος είχε τα μάτια της ψυχής του ορθάνοιχτα, γιατί πίστευε με όλη τη δύναμη της καρδιάς του στον μοναδικό Σωτήρα του κόσμου, τον Χριστό.
Ο μακαριστός Ιεράρχης της Καστοριάς ήταν επίσης σώφρων, σοφός, είχε γνώσεις, ήξερε τον λόγο του Ευαγγελίου, ήταν άνθρωπος της προσευχής, φίλος των Αγίων και διάκονος των ανθρώπων.
Γι’ αυτό, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον διάδοχό του, τον αδελφό μας Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, γιατί μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε στο Μνημόσυνο του αγίου Μητροπολίτου Γρηγορίου και μας έδωσε την ευκαιρία να προσευχηθούμε γι’ αυτόν, να προσκυνήσουμε τον τάφο του και να ζητήσουμε την ευχή του.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στο Μνημόσυνο του Προκατόχου του Μητροπολίτου Γρηγορίου και υπενθύμισε στον καθένα την πνευματική τους σχέση μαζί του, ο μεν Μητροπολίτης Λαρίσης στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.
«Είμαι διάδοχος ενός αγίου Επισκόπου της Εκκλησίας μας και στα 20 χρόνια της διακονίας μου στην Καστοριά, αισθάνομαι έντονα την παρουσία του και τη βοήθειά του στις δύσκολες στιγμές μου», είπε συγκινημένος ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο, ενώ αμέσως μετά τελέσθηκε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου.